Tel: 0245/714206;E-mail:pepigaesti@yahoo.com;mihaicioarec@yahoo.com;*** LISTA PRETURI 2012***

Pepiniera Gaesti despre noi
     media: 2.87 din 15 voturi

DESCRIEREA PEPINIEREI CENTRALE GAESTI1.Date generale

Pepiniera este situata pe raza Ocolului Silvic Gaesti la circa 5 km de orasul Gaesti, la nord de soseaua nationala Bucuresti-Pitesti . Pepiniera se sprijina cu latura de NV pe soseaua nationala Bucuresti-Pitesti, iar pe latura de SE limita este paraul Colcotici.

Pepiniera Gaesti a fost infiintata in anul 1963 pe o suprafata totala de 48 ha, din care suprafata destinata producerii de puieti pentru imaduriri – 32 ha , suprafata ocupata cu plante mama de plop ea – 0,30 ha, suprafata ocupata cu puieti ornamentali – 4 ha si alte terenuri ( drumuri , constructii ,instalatii ,etc.) – 11,70 ha.

2.Conditii pedologice si stationale

Terenul pepinierei este situat in tinutul Campia Romana, subtinutul campia de divagare. Este plan ,cu o inclinare foarte slaba de la NE spre SV, iar altitudinea medie este de 150 m.

Precipitatiile medii anuale sunt de 617 mm , iar temperaturile de 10 grade C , cu un indice de ariditate anual de 30,9 , cu valori superioare indicelui de uscaciune 24.

Solurile sunt de tip aluvial cu subtipurile: tipic, cu fragipan moderat dezvoltat si vertic si de tipul protosol aluvial cu fragipan puternic dezvoltat.

3. Productia de puieti forestieri

Avand in vedere productia de puieti forestieri din ultimii 5 ani s-a constata ca anual pepiniera Gaesti produce aproximativ 750 mii buc. puieti forestieri ,din urmatoarele specii : stejar pedunculat, stejar rosu, gorun, cer, salcam, gladita, plop ea, plop alb, frasin, paltin, mojdrean, artar tatarasc, artar american, corcodus, maces, etc...

4. Productia de puieti ornamentali

In cadrul pepinierei exista un solar infiintat in anul 1996, folosit la inmultirea vegetativa la puietii ornamentali.Acest solar are suprafata de 200 mp si este compartimentat in 40 de ochiuri de 5 mp fiecare.

Se inradacineaza butasi din speciile: tuia, ienupar, buxus, etc.

Anual sa produc in medie 7000 de butasi inradacinati.

Lista de specii si preturile de vanzare sunt prezentate la produse.

Livrarea puietior se face de la sediul pepinierei cu sau fara balot de pamant ,in functie de specie si solicitare.


Comentariile sunt interzise la blogurile neactualizate mai mult de 90 de zile
   
 
Powered by www.ablog.ro
Termeni si Conditii de Utilizare